На Львівщині створять тисячу нових робочих місць

13.01.2023 11:10   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Програма підтримки бізнесу працюватиме у Львівській області і цьогоріч: стартове фінансування – 50 млн грн.

Львівщина перша і єдина область в Україні, яка у 2022 році запропонувала вузькоспеціалізовану Програму підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану на 2023 рік.

Про це пише прес-служба ЛОВА.

Її дію вирішили продовжити і цьогоріч. Передбачене стартове фінансування – 50 млн грн.

В межах програми реалізовуватимуть три напрями підтримки бізнесу:

надання безповоротної фінансової допомоги підприємствам, що здійснили переміщення та реєстрацію на територію Львівської області;

ваучерна підтримка бізнесу;

надання безповоротної фінансової допомоги на закупівлю обладнання підприємствам харчової, легкої, машинобудівної, деревообробної промисловості.

Також, завдяки співпраці із партнерами фінансова допомога дублюватиметься фондом Western NIS Enterprise Fund інвестиційної компанії Horizon Capital.

Умови для отримання фінансової допомоги :

створення не менше 5 робочих місць під час воєнного стану;

підприємство має зареєстроване місцезнаходження на території Львівської області;

має не менше 10 офіційно працевлаштованих працівників на момент подачі заявки;

середня заробітна плата на підприємстві за попередні 6 місяців від дати подачі документів повинна становити не менше ніж 1,5 законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати в Україні;

підприємство не має заборгованості із виплати заробітної плати та сплати податків;

підприємство здійснює активну господарську діяльність неперервно не менше 24 місяців.

Зазначимо, що частка власних витрат суб’єктів господарювання на закупівлю обладнання  повинна становити не менше 30% суми від загальної вартості обладнання.

Підприємству, яке відповідає усім вимогам, необхідно подати заявку і комерційну пропозицію згідно з вимогами Програми у департамент економічної політики Львівської ОВА.

Відтак, в межах реалізації  Програми цьогоріч планують надати підтримку від 250 до 300 суб’єктам підприємницької діяльності та створити 700-1000 нових робочих місць.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews