Масований ракетний удар: на Львівщині спрацювали ППО, у Дніпрі ракета потрапила у під'їзд. Яка ситуація по Україні

14.01.2023 16:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

14 січня російські терористи знову вдалися до масованого ракетнго удару по території Укриїни.

14 січня ранок для Києва та області почавсяз вибухів. Як стало відомо, не спрацювала система оповіщення, натомість терористи обстріляли, за попередньою інформацією, Київ та область з ракет типу "іскандер".
Вже, станом на 15 годину стало відомо, що в акваторії морів вийшли ракетоносії . В ОК «Південь» інформували, що станом на 15 годину на бойовому чергуванні в Чорному морі перебуває вже 5 ракетоносіїв російського флоту. Загальна кількість «Калібрів», націлених на Україну складає 36 ракет.
 
Під час повітряної тривоги стало відомо про роботу українських сил протиповітряної оборони та звуки вибухів у низці областей.
 
російські окупаційні війська здійснили масований ракетний обстріл України — перший у 2023 році, - пише "Громадське".

Одеська райдержадміністрація о 15:07 повідомила, що ППО працює над територією Одеського району. Там зазначили, що росія здійснює масований ракетний удар по території України і вже є пуски ракет з повітря та з моря.

Водночас звуки вибухів було чутно у Вінницькій області. Очільник ОВА Сергій Борзов написав, що на Вінниччину летять ракети з півдня. За його словами, ворог використовує кілька хвиль ракетних атак, перша з яких — для виявлення засобів ППО. 

Пізніше вибухи пролунали в Харкові. «Суспільне» повідомило, що в місті більшість районів знеструмлені, світло зникло одразу після вибуху, також тимчасово зупинився рух поїздів у метро. Очільник ОВА Олег Синєгубов повідомив про два прильоти ракет в об‘єкт критичної інфраструктури в області. 

Вибухи також чули в Дніпрі. Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко написав, що там росіяни влучили в багатоквартирний будинок. Під завалами, за його даними, перебувають люди.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий написав, що є висока загроза ракетних обстрілів міста, і закликав мешканців перебувати в укриттях. Пізніше очільник ОВА Максим Козицький повідомив, що у Львівській області працює ППО.

У мережі також повідомляли про звуки вибухів на ХмельниччиніТернопільщині та Івано-Франківщині.

Після цього у Києві також було чутно звуки, схожі на вибухи. Очільник ОВА Олексій Кулеба повідомив про роботу ППО в області.

По всій Україні зараз триває повітряна тривога. Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім о 14:52 повідомив, що «ППО відкрило рахунок», і закликав перебувати в укриттях.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews