Моторошна трагедія на Київщині: гвинтокрил упав на дитячий садочок

18.01.2023 11:26   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. 

У Броварах, що на Київщині, поблизу дитячого садка та житлового будинку впав гвинтокрил. Унаслідок катастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомив очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

У дитсадку перебували діти та співробітники закладу. Наразі всіх евакуювали. На місці працюють медики, поліцейські та пожежники.

null
Фото з мережі Інтернет

Спершу було відомо про п'ятьох постраждалих. Згодом керівник поліції Ігор Клименко заявив, що внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр (Денис Монастирський), перший заступник міністра (Євгеній Єнін) та державний секретар (Юрій Лубкович). Загалом відомо про 18 загиблих, серед них 3 дитини. Також відомо про 29 поранених, серед яких — 15 дітей.

Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко повідомив, що керівництво Міністерства внутрішніх справ летіло на гвинтокрилі у відрядження в одну з «гарячих» точок.

Про це він сказав в етері телемарафону на брифінгу.

Крім того, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що про причини авіакатастрофи в Броварах говорити рано. Він пояснив, що є кілька факторів, через які могла статися трагедія.

Про це Ігнат сказав в етері телемарафону.

«Комісія буде розслідувати причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає певний час. Думаю, буде створена державна комісія, до якої ввійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт впав», — сказав він.

Ігнат додав, що необхідно вивчити всю інформацію, зокрема про радіообмін і технічний стан гелікоптера. За його словами, це триватиме щонайменше кілька тижнів, адже технічне дослідження займає певний час.

null
Фото з мережі Інтернет

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі «Апостроф.TV» повідомив, що впав гвинтокрил Держслужби з надзвичайних ситуацій, який здійснював завдання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews