З’явилась петиція з вимогою забрати в УПЦ МП Свято-Георгіївський кафедральний собор у Львові

24.01.2023 12:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зареєстровано петицію з вимогою забрати в УПЦ МП Свято-Георгіївський кафедральний собор, що на вулиці Тараса Бобанича «Хаммера» (Колишня Короленка) у Львові, та передати його у власність громади міста.

Відповідну петицію 20 січня зареєстрував Андрій Маринюк.

«В Україні з 2014 року триває війна, яку розвязала російська федерація за активної підтримки російські православної церкви.

Попри всі заяви, УПЦ (нібито не МП) досі є частиною РПЦ, яка продовжує здійснювати свою діяльність в Україні. У 2022 році на територіях храмів, які належать УПЦ (нібито не МП) Служба безпеки України багаторазово проводила безпекові заходи в ході яких вилучала антиукраїнську літературу та символіку. Священники УПЦ (нібито не МП) неодноразово були викриті в антиукраїнських закликах та підтримці росії.

В грудні 2022 року РНБО запровадила санкції проти десяти священнослужителів церков УПЦ (нібито не МП), серед яких і екс-нардеп Вадим Новинський. Крім цього, РНБО доручила Кабінету міністрів запропонувати Верховній Раді заборонити в Україні діяльність релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії, – насамперед, ідеться про УПЦ МП. Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський за державну зраду позбавив 13 представників УПЦ (нібито не МП) українського громадянства.

Львівська міська рада, та Львівська обласна рада приймали звернення про заборону діяльності УПЦ (нібито не МП) на території Львова та області.

На даний час, Свято-Георгіївський кафедральний собор є головним осередком УПЦ (нібито не МП, а фактично РПЦ в Україні) на території Львівщини», – зазначає автор петиції.

Автор петиції пропонує вилучити Свято-Георгіївський кафедральний собор з користування УПЦ (МП) те передати його у власність Львівської міської громади з можливістю подальшого використання саме українськими релігійними громадами.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews