Для чого потрібен комбайн

26.01.2023 22:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Комбайн — кухонна техніка, яка поєднує в собі функції різних апаратів. Це не найдешевший девайс, але він здатний замінити собою багато інших. Від цього не страждає якість обробки продуктів, але покупка буде вигідною та більш функціональною за декілька пристроїв. Розглянемо, для чого підходить ця техніка.

Особливості та вартість

Головна перевага машини в комбінації декількох апаратів. Це дає змогу шинкувати, терти, змішувати, збивати, різати тощо відразу з одним девайсом. Комбайн займає менше місця, проте впорається із задачами не менш ефективно. Оновлені моделі обладнані повним циклом готування. Змінні насадки працюють з тістом та іншими продуктами на всіх етапах за рецептом.

Така техніка дорожча за один блендер чи міксер. Проте, якщо подивитись з точки зору економії та дізнатись, скільки коштує кухонний комбайн і різні апарати окремо, то набагато вигідніше взяти один пристрій, який може робити все.

Функціональність та можливості

Моделі створюються із спеціальними режимами, комплектуються насадками, ножами, чашами тощо. Вибираючи, звертайте увагу на консистенції, яких найчастіше потребуєте. Родині з маленькою дитиною зручніше мати основу для створення страв. Розглядайте професійні моделі, якщо вивчаєте складні техніки високої кухні. До машини додають:

  • Блендер. Він дає змогу зробити пюре, смузі, соуси, коктейлі та подрібнений лід до них.
  • М'ясорубка. Окрема насадка та різноманітні ножі подрібнюють продукти до стану фаршу, не роблячи з них пасту. Режим ефективний та зручний, якщо ви часто їсте м'ясні вироби.
  • Нарізка. Необхідна функція, яка економить години вашого часу. Можна порізати картоплю на фрі, потерти її на деруни, обробити овочі для салату. Використовуючи ножі з набору, ви отримаєте необхідну товщину та рівну нарізку за декілька хвилин. Окремі можливості дозволяють шинкувати капусту й незручні для обробки продукти.
  • Соковижималка. Робіть соки власноруч з перевірених продуктів та контролюйте кількість цукру за потребами членів родини. Готовий напій треба процідити через марлю або скористатися іншими засобами. Деякі вироби обладнані доповненням для вижимання цитрусових.
  • Змішувач. Готуйте тісто поетапно за рецептом. Є режими для збиття яєць, потім перемикайте на додавання борошна тощо. Маса не має потреби в замішуванні руками.
  • Збивач із чашею. Насадка підходить для виготовлення кондитерських виробів. Можна робити крем, меренгу та глазур. Механічне збивання буде швидшим та якіснішим за ручне.

Виріб безпечний для користування. Нарізаючи ножами або готуючи фарш у звичайній м'ясорубці, можна пошкодити руки. Ви можете запобігти цій проблемі з девайсом, адже контакт з гострими предметами обмежений. Зберігайте насадки та ножі у спеціально відведених боксах чи чохлах. Не забувайте про догляд та миття, адже це зберігає зовнішній вигляд та стан. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews