Львів посів 9 місце у рейтингу прозорості українських міст

28.01.2023 15:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У межах програми Transparent cities/Прозорі міста (Transparency International Ukraine) провели дослідження щодо публікації відкритих даних в умовах війни. У ньому взяли участь 18 найбільших міст України. Усі дані зібрали станом на 1 грудня 2022 року.

Про це пише Tvoemisto.tv.

На момент дослідження лише 4 з 18 міст розмістили понад 20 наборів даних з 57 обов’язкових. Абсолютним лідером є Тернопіль, адже місто оприлюднило 32 з можливих 57 наборів, що становить 56,1 % виконання. Також до першої четвірки входять Ужгород, Вінниця та Луцьк. Львів посів 9-те місце з 18-ми міст. За минулий рік місто опублікувало 13 наборів даних з 57 обов’язкових.

Загалом середній показник стану публікації даних становить 25,1 %. Також Львів доєднався до 8 із 18 міст, які долучилися до Міжнародної хартії відкритих даних. Це документ, який містить основні правила роботи з відкритими даними. Міста зобов’язалися керуватися хартією під час оприлюднення даних.

Зазначимо, що разом міста повинні були опублікувати 1 026 обов’язкових наборів, але опубліковали лише 258 наборів. Найчастіше міста поширювали дані про депутатів місцевих рад, у тому числі контактну інформацію та графік прийому, електронні петиції і результати їхнього розгляду, поіменні результати голосування депутатів на пленарних засіданнях органу місцевого самоврядування. Усі ці набори інформації не потребують суттєвих ресурсів для збору та оновлення, тому порівняно прості в оприлюдненні.

Загалом міста, які завжди були відносно прозорі у своїй роботі, продовжили активно публікувати дані у 2022 році, після впровадження воєнного стану. За 5 років укладення Рейтингу прозорості середній показник 100 найбільших міст України зріс на 62,2%. Завдяки цьому міста могли в середньому залучати інвестицій на 0,04 % більше. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews