Львівські громади удосконалюють навики з цифрового управління фінансами

10.02.2023 17:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Фінансистам громад Львівщини продемонстрували оновлення та функціонал інформаційної системи  «LOGICA» Про це йшлося на інформаційній сесії, яку організували у регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Львівській області.

Як повідомили в регіональному офісі, захід стосувався саме новацій інформаційної системи  «LOGICA», оскільки її широко використовують у своїй роботі фінансисти територіальних громад Львівської області.

«Спілкуючись з громадами Львівщини, ми зрозуміли, що у них є потреба в додатковому вивченні функціоналу системи «LOGICA». Ця система забезпечує взаємодію між багатьма суб’єктами бюджетного процесу,  має досить широкі технічні можливості та забезпечує дистанційне управління низкою робочих процесів. Ці можливості слід вивчати та використовувати у роботі громад, це значно покращить цифрове управління фінансових процесів», – наголосила керівниця регіонального офісу U-LEADу Львівській областіГалина Хрущак.

З представниками громад працював директор ТОВ «Неоком»Сергій Виноградов, який презентував та протестував основні новації в роботі інформаційної системи  «LOGICA». За його словами, для розробників цієї системи важливо, щоб територіальним громадам було зручно нею користуватися, тому вона постійно вдосконалюється.

Експерт наголошував на важливості нового функціоналу щодо зберігання резервних копій даних, які забезпечать доступ до втраченої інформації. Система має трирівневий захист, що дозволяє безпечно накопичувати дані в «хмарі».

Також представникам львівських громад продемонстровано й інший функціонал, зокрема щодо формування звітів по виконанню паспортів бюджетних програм, інформації про податкові ставки та пільги, соціальні виплати тощо.

У регіональному офісі нагадують, що територіальні громади Львівщини завжди можуть отримати консультації з різної тематики від експертів U-LEAD, які завжди оновлюють інформацію про останні зміни в законодавстві.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews