Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

У Львові тестують новий тролейбус

16.02.2023 17:17   Джерело: LvNews
Автор : Іванна Капустянська

Випустити на маршрут тролейбус з автономним ходом планують вже в цьому році, але після всіх випробувань.

Сьогодні, 16 лютого, на вулиці Львова у тестовому режимі знову виїхав перший тролейбус «Електрон» з автономним ходом. Перед випуском на маршрут його мають випробувати в усіх кліматичних умовах, щоб побачити, як він працюватиме при будь-якій температурі повітря. Про це повідомили в Львівській міській раді.

Доукомплектувала системою автономного живлення вже існуючий тролейбус компанія «Електрон». Отримавши додаткову батарею, тролейбус став важчим на 750 кг, також довелося зняти три сидіння для пасажирів.

«Роботу тролейбуса з автономним ходом тестують наші працівники та виробник – компанія «Електрон». На цьому етапі тестування триватиме орієнтовно до середини березня. Також випробування будуть ще і влітку. Маємо побачити, наскільки ефективно він працюватиме як при мінусовій, так і при плюсовій температурах. Тролейбус тестують на маршрутах як з легкими, так і зі складними умовами експлуатації. Після всіх випробувань тролейбус працюватиме на котромусь з наших маршрутів. Це буде у цьому році», – зазначив керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів.

У комунальному підприємстві кажуть, що в майбутньому, завдяки таким тролейбусам, можна було б розвивати існуючі тролейбусні маршрути без будівництва відповідної інфраструктури – прокладання тролейбусних ліній.

«Тролейбус зможе проїхати автономним ходом 20 км, а для «відновлення сил» потребуватиме лише тригодинної підзарядки. Свій перший тестовий рейс тролейбус зробив у червні минулого року», – повідомляють в ЛКП «Львівелектротранс».

Також там зазначили, що тролейбус з автономним ходом пройшов додаткову сертифікацію, яку проводить державне підприємство «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews