Львівський реєстратор незаконно оформив асфальтний майданчик у приватну власність

20.02.2023 23:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вартість майданчика у Пустомитівському районі майже 9,5 млн грн.

Зловмисника, 32-річного львів’янина, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, у 2019 році державний реєстратор прав на нерухоме майно однієї з сільських рад тоді ще Пустомитівського району Львівської області несанкціоновано змінив інформацію в автоматизованій системі Державного реєстру прав та провів державну реєстрацію права приватної власності за фізичною особою на асфальтний майданчик площею майже 10 тисяч квадратних метрів та вартістю майже 9,5 мільйонів гривень, який належав місцевій раді.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - виправні роботи на строк до двох років.

Досудове розслідування триває.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews