У Львові зупинили масову бійку підлітків, які сповідують російську субкультуру(ВІДЕО)

28.02.2023 09:50   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Поліція затримує підлітків із "ПВК Редан" по Україні.

За інформацією правоохоронців, куратори з РФ в останні дні лютого почали організовувати українських підлітків для участі в масових заворушеннях у великих містах країни. Примітно, що самі члени субкультури кажуть, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією, а називаються так лише "жартома".

"ПВК Редан": що це за рух

Рух "ПВК Редан" сягає корінням в японське аніме "Hunter x Hunter", де діє злочинна організація "Геней Редан", також звана "павуком" або "примарною трупою".

Її символом є павук з цифрою "4". Представники субкультури називають себе неформалами, виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців з Кавказу.

Вони кажуть, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією, а називаються так лише "жартома".

Рух зародився в Росії.

Послідовників "ПВК Редан" 26 лютого затримали в Івано-Франківську, де ті влаштували бійку в центрі міста.

За інформацією начальниці відділу ювенальної превенції в Івано-Франківській області Алли Бойчук, тоді кілька десятків агресивних підлітків бігали центральними вулицями міста.

"Повідомлень про якісь протиправні дії в поліцію не надходило — про порушення громадського порядку або завдання тілесних ушкоджень. Хоча акція була спрямована на нібито скоєння якихось насильницьких дій", — сказала Бойчук.

Вона додала, що вік затриманих підлітків — від 14 до 17 років.

Львів

Масову бійку за участю неповнолітніх російські провокатори намагалися організувати 27 лютого о 17:05 у районі "Форуму" (торговий центр у Львові, розташований у центральній частині міста, — ред.).

Щоб запобігти бійці, на місце виїхали кілька екіпажів поліції.

 

Спікерка ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська повідомила, що поліція завадила підліткам організувати масові заворушення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews