Керівника Держгеокадастру Львівщини підозрюють на чергових мільйонних оборудках із земельними ділянками

28.02.2023 11:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Працівники ДБР викрили начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області на чергових мільйонних оборудках із земельними ділянками.

У квітні 2022 року йому повідомили про підозру у незаконному роздані комунальної землі більше ніж на 113 мільйонів гривень. Під час розслідування були виявлені й інші факти зловживання службових повноважень фігурантом.

Зокрема, всупереч вимогам законодавства чиновник прийняв рішення про надання у власність громадян 30 земельних ділянок Сколівської та Турківської громади, площею понад 2,7 га. Землі рекреаційного призначення були роздані під індивідуальне дачне будівництво.

Посадовець заподіяв збитки державі у понад 3,8 млн грн.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 1, 3 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень) КК України.

Крім того, до суду подані клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Продовжується робота щодо перевірки інформації щодо вчинення аналогічних злочинів та отримання хабарів від замовників, яким надавався незаконний дозвіл на оформлення ділянок.

Наразі, працівники ДБР вже завершили розслідування кримінального провадження щодо незаконної роздачі посадовцем комунальні землі більше ніж на 113 мільйонів гривень. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews