На Львівщині рецидивіст змушував медиків реанімовувати вбитиого ним товариша

03.03.2023 18:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

 60-річний рецидивіст погрожував медикам і вимагав реанімувати 50-річного товариша, який вже був мертвий і лікарі констатували його смерть.

Як розповіли у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, цієї ночі медики отримали виклик у село Міжгайці про те, що допомога потрібна людині без свідомості з порушеним диханням. Коли ж приїхали на місце, з’ясувалося, що медиків викликали в дуже занедбаний приватний будинок, що більше схожий на стайню. На подвір’ї лежала порубана на шматки коза, а поруч – закривавлена сокира.
 
 
"Заходимо у дім. В кімнаті чоловік асоціальної зовнішності, неадекватний, агресивно поводиться. «На ліжку хворий, – каже, – допоможіть».
Звернули увагу, що в «хворого» синці по всьому тілу, а особливо потовчені руки – враження, ніби він захищався-відбивався від чогось важкого. На голові – проникаюча рана лобної ділянки. Тіло холодне – судячи з усього, з моменту смерті уже минув якийсь час. І немає крові. Хтось уже помив труп. Натомість агресивний чоловік (як з’ясувалося згодом, колишній засуджений-рецидивіст) весь у закривавленому одязі…
«Пацієнт мертвий» – констатували ми й зібралися на вихід. Та почувши це, чоловік став у дверях, почав кричати й нам погрожувати зброєю (на столі лежали ножі та сокира). Підскочив до тіла, почав його піднімати – з легень виходить повітря…
Ми швидко зорієнтувалися, мовим йому: так, швиденько вантажим, зараз ми його в лікарню, і врятуємо.
Тіло на ноші, всі в автівку, водій за кермо – треба рятуватися. Чоловік ще якийсь час гнався за нами, товк кулаком в машину.
Від’їхавши метрів з триста й зрозумівши, що, дякувати Богу, ми врятувалися, залелефонували в центральну диспетчерську й поліцію. Дочекавшись полісменів, повернулися всі разом на місце події. А там уже проводився огляд, опис всього, що відбувалося, приїзд криміналістів зі Львова. Словом, адреналін ще той, на підстанцію повернулися посеред ночі, каже лікар".

 

Від’їхавши з місця події, медики зателефонували в поліцію. Дочекавшись поліцейських, повернулися всі разом на місце події. Там провели огляд та опис всього, що відбувалося, за участі криміналістів зі Львова.

«Ось так от наші бригади наражаються на небезпеку навіть у непрофронтових областях. З такого виклику можна було й не повернутися», – коментують нічну пригоду в центрі екстреної медичної допомоги.

Пізніше в поліції Львівщини повідомили, що затримали 60-річного мешканця Самбірщини, підозрюваного у вбивстві свого 50-річного знайомого. За версією поліції, затриманий, перебуваючи в нетверезому стані, під час побутового конфлікту вбив свого знайомого, завдавши йому ударів металевою сапою по голові та інших частинах тіла.




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews