Масове отруєння у модульному містечку Львова: з'явилися деталі

06.03.2023 14:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Лікарі виявили ще 26 пацієнтів з легким перебігом захворювання. Серед них – 12 дітей.

Про це повідомила завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ірина Куліш, - пише leopolis.news.

За її словами, досі лікарі реєстрували спалахи захворювання серед внутрішньо переміщених осіб. Але у модульних містечках такого не було.

Мешканці модульного містечка відчули перші симптоми недуги 5 березня.

«Зранку 5 березня  було госпіталізовано п’ять осіб.  Згодом їх кількість зросла до 11. В тому числі й дев’ять дітей», - розповіла Ірина Куліш.

Окрім того лікарі виявили ще 26 пацієнтів з легким перебігом захворювання. Серед них – 12 дітей.

Ірина Куліш зазначила, що організовано харчуються мешканці модульного містечка один раз на добу – їм готують обіди працівники ФОПу.

«Цих працівників, котрі готували страви для внутрішньо переміщених осіб 3 та 4 березня, ми обстежили. Також відібрали проби з 12 страв та води для проведення досліджень. Дослідження ще тривають. Причини – встановлюються», - розповіла вона.

Ірина Куліш каже, що стан усіх пацієнтів – середньої важкості, важких – немає.

Як повідомила генеральний директор Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко, станом на ранок 6 березня занедужало вже 37 осіб, з них – 21 дитина.

«Станом на зараз ми не знаємо який збудник викликав захворювання. Ми тільки припускаємо, що причиною захворювання міг стати харчовий продукт чи інгредієнт, який міг потрапити у страву. Але є і віруси, які можуть передаватися як грип або ковід», – повідомила Іванченко.

Наталія Іванченко також зазначила, що снідають та вечеряють мешканці модульного містечка у різних місцях.

Але точно сказати що викликало масове отруєння лікарі зможуть сказати наприкінці тижня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews