Державний маркетплейс як один із каналів продажу товарів для українського приватного бізнесу

10.03.2023 16:58   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Протягом 2022 року серед державних замовників став надзвичайно популярним інструмент для здійснення швидких закупівель Prozorro Market. Це аналог комерційного інтернет-магазину з різницею в тому, що покупцями можуть бути виключно бюджетні організації, підприємства й установи, а асортимент чітко контролюється адміністраторами. Для продажу тут дозволені товари широкого вжитку, серед яких харчові продукти, електроніка, канцтовари, меблі, енергоресурси, одяг, товари хімічної промисловості та багато іншого.

У чому зручність Prozorro Market

Державні замовники мають забезпечувати своє функціонування та безпеку і життєдіяльність громадян. Для цього їм потрібні різноманітні товари, придбати які вони можуть лише за допомогою процедур онлайн-закупівель (це потрібно для контролю витрат бюджетних коштів). Оскільки звичайна закупівля триває щонайменше 2 тижні, для когось це є задовгим терміном. На такий випадок і існує Prozorro Market, в якому можна придбати все потрібне у кілька кліків і максимум за тиждень отримати товар. Це особливо актуально зараз, коли часто виникає нагальна потреба, яку необхідно закрити якомога швидше (наприклад, закупити паливо для машин ДСНС).

У свою чергу для постачальників це зручно, оскільки дозволяє «пасивно» продавати свою продукцію, без необхідності брати участь у закупівлях, готувати підтверджуючі документи тощо. Достатньо один раз підтвердити досвід постачання аналогічних товарів у минулому, щоб отримати дозвіл на продаж у вибраній категорії. Плата за роботу в каталозі знімається лише у вигляді 1-3% від суми укладеної угоди (залежно від вартості) — жодних інших комісій немає.

Як почати продавати товари в Prozorro Market

Якщо ви хочете стати постачальником каталогу, виконайте кілька простих кроків:

  1. Зареєструйтесь на електронному майданчику SmartTender.biz (розміщувати товари можна лише з майданчика) у ролі «Постачальник».
  2. Перейдіть у Прозорро Маркет та виберіть розділ Кваліфікація.
  3. За допомогою стрічки пошуку знайдіть категорію, в якій ви плануєте працювати. Попередньо можете ознайомитися із доступними товарами на маркетплейсі, щоб розуміти, чи є там потрібна вам категорія.
  4. Ознайомтеся з умовами кваліфікації (у прикріпленому файлі надано перелік документів, які ви маєте надати) і подайте заявку.

Протягом 10 днів адміністратор прийме рішення щодо допуску вас до каталогу (якщо документи були подані правильно — вас допустять).

Після цього ви зможете публікувати в Prozorro Market свої цінові пропозиції для товарів, дозволених до продажу на маркетплейсі у вибраній вами категорії. Для підвищення шансів на отримання замовлення попередньо ознайомтеся з цінами конкурентів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews