Роман Онишкевич

Роман Онишкевич

Журналіст, редактор, forpost.lviv.ua

Хароші рускі і опосередкована ганьба Львова

12.03.2023 11:24   Джерело: LvNews
Автор : Роман Онишкевич

Гулянки у Львові за московські гроші.

Ексголовред "Эхо Москвы" Олексій Венедіктов оприлюднив лист від 14 жовтня 2022 року, в якому соратник Алєксєя Навального, голова правління Фонду боротьби з корупцією Лєонід Волков та низка інших хароших рускіх просять високого представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля не застосовувати санкції проти путінського олігарха Міхаїла Фрідмана та його партнерів. Мовляв, Фрідман ледь не опозиціонер до Путіна, страшенно любить Україну тощо.

Крім згаданого Волкова, лист підписали засновниця телеканалу "Дождь" Наталія Сіндєєва, знані опозиціонери Альфред Кох і Лєонід Гозман; журналісти Сєргєй Пархоменко та Лєонід Парфьонов, улюбленець деяких українських медіабізнесмен Євген Чичваркін та інші срунделі.

Очевидно, що злив листа - це вигідні кремлю внутрішні розбірки хароших рускіх з харашішими рускіми. Хай там хоч позжирають одне одного. Але у цьому контексті цікаве інше. Як одну з чеснот путінського олігарха і свідчення його любові до України підписанти наводять організацію і проведення ним у Львові лихої пам'яті AlfaJazzFest, перейменованого потім у  LeopolisJazzFest.

І хоч ми з друзями регулярно протестували проти фрідманівського шабашу, який проводився вже після початку війни 2014-го, усе одно відчуваю за рідне місто якийсь іспанський сором. Як і за багатьох наших звйозд і так званих культурних діячів, що голосили про джаз без політики. Про Андрія Садового, звісно, мовчу, бо там взагалі нема про що і про кого говорити. 

Прикро, але сталося, як і попереджали опоненти проведення у Львові гулянок за московські гроші. Це таки стало політикою.

От чесне слово, дуже хочеться почути від Садового відповідь на одне єдине питання: санкції щодо Фрідмана справедливі?


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews