Біля «Арени Львів» планують побудувати апарт-готелі, житло, дитсадок і школу

16.03.2023 21:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На місці складів і теплиць збудують 16-поверховий багатофункційний комплекс.

Біля «Арени Львів» планують побудувати багатофункційний комплекс із апарт-готелями, житлом, офісами, дитсадком та початковою школою. Відповідні зміни до детального плану території оприлюднили на сайті Львівської міської ради.

Сам детальний план території в районі вул. Стрийської, Вернадського та кільцевої дороги затвердили ще у 2018 році. Він передбачає будівництво нового мікрорайону на 10 тисяч мешканців.
 
У 2021 році ТзОВ «Арена Холл» звернулась до міськради з пропозицією внести зміни до ДПТ. Площа внесення змін охоплює територію 17,4 га. Зараз тут розташовані гаражі, склади та теплиця, що належать ТзОВ «Арена Хол» та ТОВ «Лендбуд Арена».
 

Зміни до ДТП передбачають знесення цих будівель. На їх місці збудують багатофункціональний комплекс на 7-16 поверхів, сформованого з трьох кварталів громадської та житлової забудови, приблизною площею 2,7 га. У цьому комплексі, зі сторони вул. Мікльоша, розмістять апарт-готелі на майже 500 номерів, а на верхніх поверхах – 560 квартир. На перших поверхах багатофункційного комплексу розмістять магазини, супермаркети та офіси.

Поруч планують побудувати триповерховий дитсадок, об’єднаний із початковою школою, з дитмайданчиками на виокремленій ділянці площею 1,24 га. Дитсадок розрахований на 50 місць, а початкова школа на 60.

Під комплексом облаштують підземний паркінг на 790 місць, а також уздовж прилеглих вулиць облаштують 24 паркомісця для паралельного паркування. Також припаркувати автомобілі можна буде на майданчику біля «Арени Львів».

Громадське обговорення проекту змін до ДПТ у районі вул. Стрийської, кільцевої дороги та вул. Вернадського відбудеться 21 березня о 15:00 у Пороховій вежі.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews