Партнер «дорожніх змовників» обслуговуватиме дороги Львівщини за 3,2 млрд грн

28.03.2023 21:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

ТОВ «Шляховик-Т» буде займатися обслуговуванням майже 3000 км доріг (список) на Львівщині до кінця 2025 року.

Загальна вартість контракту на неповні три роки складає 3,2 млрд грн. Компанія має ліквідувати вибоїни та тріщини на дорогах, доглядати за узбіччями розчищати сніг, міняти щити дорожніх знаків тощо. Про це стало відомо з опублікованих закупівель в Prozorro. Про це йдеться у матеріалі видання "Наші.Гроші".

Майбутнього підрядника, який мав би утримувати дороги, департамент дорожнього господарства Львівської ОДА шукав на двох тендерах – і у обох переміг «Шляховик-Т», причому в одному з тендерів він переміг відому турецьку компанію «Онур конструкціон інтернешнл». 

Цікаво, що ТОВ «Шляховик-Т» та ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» вже змагались минулого року одне з одним за догляд цих самих доріг. Тоді теж перемогло ТОВ «Шляховик-Т», отримавши понад 950 млн грн.

Як і минулого року, так і цьогоріч «Шляховик-Т» активно співпрацює під час роботи над підрядами з компаніями «Нара» і «ШРБУ №88»,  яких АМКУ оштрафував за змову на торгах у 2020 році. Згідно з опублікованими документами у Prozorro, «Шляховик-Т», наприклад, орендує у цих компаній техніку, а також працевлаштував частину їхніх співробітників.

Важливо зазначити, що АМКУ окрім незначних штрафів (по 68 тис. грн) заборонив участь «Нари» і «ШРБУ №88» у тендерах протягом наступних трьох років. Тому у «Нари» за два роки не було жодного підряду, а «ШРБУ №88» минулого року уклало лише уклало один договір поза системою Prozorro. Але співпраця з «Шляховик-Т» дозволяє їм отримувати бюджетні кошти попри обмеження АМКУ.

Про підрядника

 ТОВ «Шляховик-Т» було зареєстровано у лютому 2019 році у Теребовлі на Тернопільщині, а потім перереєстроване у Львові.  Спершу її власником був Сірак Мнацаканян, зараз офіційним власником «Шляховик-Т» є мешканець одного із сіл Золочівського району Львівщини Микола Карпець.

За даними YouControl, з моменту заснування компанія отримала держзамовлень на 10,8 млрд грн. Згідно із Сlarity-project, 7,5 млрд фірма отримала саме від департаменту дорожнього господарства ЛОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews