Псевдораднику голови Львівської облради Юрія Холода оголосили про підозру у вивезенні ухилянтів

30.03.2023 13:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Керівникові та співзасновникові ГО «Корпус сприяння армії» Михайлу Міхняку повідомили про підозру за фактами у сприянні в незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон, службовому підробленні та підкупі службової особи.

Як повідомляє Львівська обласна прокуратура, підозрюваний складав і подавав документи до Львівської обласної військової адміністрації, в яких просив на дозвіл на виїзд за межі країни чоловіків у якості волонтерів від організації. Поліція задокументувала, що після внесення «Шлях» виїхало за кордон і не повернулось назад 24 чоловіки. Наразі підозрюваному не обрали запобіжний захід.

Михайло Міхняк представлявся позаштатним помічником заступника голови Львівської облради Юрія Холода, проте останній це заперечує. Холод лише підтвердив журналістам, що знайомий з Міхняком, бо той «колись чайники передавав для ЗСУ».

Раніше редакція НГЛ опублікувала скріншоти приватної переписки Юрія Холода з Михайлом Міхняком, де заступник голови облради надсилає копії паспортів і просить «додати ще цих хлопців» до списку. Очевидно, що мова йшла про систему «Шлях», бо в подальшому люди, чиї документи надсилав Холод, отримали право виїзду за межі України.

Юрій Холод досі не прокоментував ці факти.

Загалом через «Корпус сприяння армії» дозволи на виїзд від ЛОВА через систему «Шлях» отримали понад 40 чоловіків призовного віку. Ці люди – не лише мешканці Львівщини, а й Івано-Франківської, Харківської, Одеської, Полтавської, Херсонської, Хмельницької та інших областей. Принаймні частина з них, кого нам вдалось перевірити – це водії комерційних підприємств.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews