4 громади Львівщини напрацюють плани комунікації змін

03.04.2023 21:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Програма «U-LEADз Європою» запустила Мережу з обміну досвідом «Створення плану комунікацій змін у громаді», яка допоможе громадам створити дієві комунікаційні інструменти.

Від Львівщині конкурсний відбір пройшли Заболотцівська, Сколівська, Славська та Східницька територіальні громади.

Як повідомила керівниця регіонального офісу U-LEAD у Львівській області Галина Хрущак загалом по Україні відібрано 48 територіальних громад. 

«За багато років роботи Програми «U-LEAD з Європою» ми чи не вперше так широко та системно підходимо до теми комунікації змін в громадах. Разом з фаховими експертами ми допоможемо громадам покращити їх комунікаційну діяльність та, за потреби, закласти умови для розробки стратегічних документів у цьому напрямку», – додала Галина Хрущак.

Мета навчальної програми – розробити індивідуальні плани комунікацій для супроводу впровадження зміни, яка запланована в громаді-учасниці мережі на 2023 або наступні роки.

Учасники мережі відвідають 3 семінари та 4 тренінги, які дадуть їм розуміння про загальні поняття комунікацій, підходи до налагодження внутрішньої та зовнішньої комунікації в органах місцевого самоврядування тощо. Кожна громада отримає індивідуальні консультації щодонапрацювання власних планів комунікацій для супроводу впровадження змін.

Під час першого семінару на тему «Моделі комунікаційних стратегій» громади-учасниці розглянули ключові елементи комунікаційної стратегії, включаючи цілі та завдання. З громадами працювала спеціалістка з комунікаційГО «Інтерньюз-Україна» Мілена Комар. За її словами, територіальним громадам слід зрозуміти алгоритм напрацювання комунікаційногоплану, після чого переходити безпосередньо до розробки, враховуючи потреби цільової аудиторії та низку інших аспектів.

 «Наше ключове завдання дати громадам інструментарій для розробки комунікаційних планів. Згодом, вже в ході інших навчальних заходів та індивідуальних консультацій, ми розглядатимемо детально ситуацію в кожній громаді окремо. У підсумку ми маємо сформувати якісний комунікаційний майданчик для обговорення та обміну досвідом між учасниками мережі», – зазначила Мілена Комар.

Навчальна програма триватиме до жовтня 2023 року. Протягом шести місяців представники громад та експерти U-LEAD працюватимуть над створенням якісних планів комунікації змін у різних сферах діяльності.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews