Яке майбутнє чекає на майно УПЦ МП у Львові?

04.04.2023 20:50   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Мер Львова Садовий розповів, що зробить з майном проблемної церкви.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що місто буде робити з майном Української православної церкви московського патріархату.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Так, приміщення на вулиці Пекарській планують узяти на баланс міста й розвивати реабілітаційний центр.

На Сихові ж планують найближчим часом демонтувати самобуд УПЦ МП. Також міська влада ухвалила рішення передати земельну ділянку Православній церкві України.

Крім того, УПЦ володіє храмом ну вулиці Бобанича. Як каже Садовий, майно належить релігійній громаді, що на словах відрікається від МП.

«Тут є два варіанти: офіційно стати Українською церквою або ж пройти процес націоналізації. Всі необхідні для цього документи вже підготовлені», — зазначив Садовий.

Що передувало?

До 29 березня Українська православна церква московського патріархату мала звільнити будівлі Києво-Печерської лаври — держава розірвала з церквою договір оренди.

Окрім того, 30 березня уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження 2013 року, яким УПЦ МП і передали будівлі та споруди Лаври в безоплатне користування. Відтак міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що управління майном Лаври перейшло до держави.

Однак УПЦ МП звернулася до суду й відмовляється покидати Лавру до ухвалення рішення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews