Проти чого і за що борються депутати Львівської облради?

09.04.2023 13:26   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Деякі законопроєкти Верховної ради обранці Львівщини називають відверто "аморальними".

У Верховній Раді 13 березня зареєстрували законопроект про цивільні партнерства для одностатевих та різностатевих пар. Він має на меті врегулювати питання майна, спадку та соціальних прав. У Львівській обласній раді вирішили протидіяти законопроекту, який вважають злочином проти національної безпеки, і за ініціативи Ірини Сех створити депутатську групу «За християнські цінності».

5 квітня відбулося перше тригодинне обговорення цієї групи. Як відбувалося засідання, пише zahid.net.

Перед входом у Львівську обласну раду троє озброєних правоохоронців. Вони пропускають високого хлопця у тренчі з написом червоною фарбою f*ck normal. Це Антон. Він заходить до повної людей малої сесійної зали, де через кілька хвилин розпочнеться обговорення закону про цивільні партнерства. До нього одразу підходять кілька людей й питають, хто він і чому прийшов. Той відмовляється йти геть, але виходить з одним з чоловіків. Із залу лунає: «Заведіть його на воєнкомат! До Тіщенка зразу його!». Через кілька хвилин Антон таки повертається і займає вільне місце.

null
Фото Zaxid.net

Обговорення починає Ірина Сех: «Як ви знаєте, Верховна Рада України ініціює законопроект про так звані одностатеві партнерства. Не вперше лунають заклики знецінити традиційну християнську родину, зневажити моральні цінності, пропагувати чужу ідеологію. Зараз використовують воєнний стан, коли неможливі акції протесту, тож тема набула широкого суспільного резонансу», – каже вона.

Модерує подію Назар Єременко. Він повідомляє, що кожен зі спікерів матиме 5 хв на виступ. Проте перше слово він «надає Богові» і пропонує помолитися, щоб зібрання було на славу та користь українського народу.

Після молитви слово надають голові комісії у справах родини «Справедливість і мир» та у справах мирян, завідувачу кафедри політичних наук УКУ Юрію Підлісному. Він вважає законопроект спробою підірвати суспільні моральні традиції, прирівнявши гетеросексуальний шлюб з одностатевими партнерствами.

«Попри те, що в самому тексті документа говориться, що це не є шлюбом, насправді всі пропоновані зміни прирівнюють одностатеві реєстровані партнерства до гетеросексуального шлюбу. Якщо ви відкриєте політичні твори Арістотеля, який писав 24 століття тому, побачите, як він чітко зазначив, що основою суспільства і держави є сім'я. Для Арістотеля сім'я – це не просто союз чоловіка і жінки, які народжують дітей. Для нього сім'я – це економічна спільнота», – каже Юрій Підлісний.

Він наголошує, що є загроза зменшення населення, а влада, замість того, щоб сприяти розвитку, пропонує турбуватися про інші стосунки. На думку Юрія Підлісного, боротися треба не проти законопроекту про цивільні партнерства, а проти ідей.

Рішуче підтримує Юрія Підлісного кандидат богословських наук Оскар Альберта Пен: «Хлопець – це хлопець, а дівчинка є дівчинка. Для людей, які мають здоровий глузд, це абсолютно очевидно. Проте для багатьох це виглядає неочевидним. Особливо, для деяких депутатів. Торік вже ухвалили закон про медіа, який обмежує публічні розмови про ЛГБТ. Знаємо, що також ратифікували Стамбульську конвенцію. Знаємо що є законопроект про штучні матки. Вважаємо що гендерна ідеологія інструменталізує цих людей для знищення людської природи», – застерігає він.

Тим часом Антон червоніє, опускає голову і намагається стримати сміх.

Очільник громадської організації «Скаутство Європи в Україні», адвокат Юрій Зошій зазначає, що підійшов до закону про цивільні партнерства із юридичної точки зору. На його думку, закон утискає права християн.

«Моя держава зараз перетворюється на державу Римської імперії, де гнали християн. Зовсім нещодавно ухвалили закон про медіа. Він передбачає об'ємний перелік заборон і обмежень до контенту. Закон виглядає досить гуманно, але у небезпеці опинилася більшість християнських медіа, у яких так звані марші рівності подають згідно з християнською позицією. Вважаю, що законодавство завжди має бути збалансованим. Якщо одній групі даємо право, то його не можемо забрати в іншої», – переймається Юрій Зошій.

Він дивиться на Антона і просить у модератора додаткову хвилину, щоб розповісти повчальний анекдот. «Зустрілися два громадяни. Один питає в іншого: "Ти віриш в Бога? Крикни до нього якусь фігню, хай почує". Другий каже: "Слухай, може його там нема? Він не почує нічого". Потім думає: "А якщо він там є, навіщо я буду псувати з ним стосунки?" Тому звертаюся до тих, хто прийшов сюди, можливо, не за покликанням християнської совісті. Якщо Бог є, то навіщо псувати з ним стосунки?» – каже Юрій Зошій і зиркає на хлопця в розмальованому плащі.

Педагог та громадський активіст Андрій Холявка вважає, що пригноблені меншини спочатку хочуть легалізації, згодом дискримінуватимуть більшість, а далі захочуть доступ до дітей: «Якщо їм все вдасться, то через п'ять років побачимо в державних школах так званих драг-квін – розмальованих чоловіків в жіночих сукнях, які розповідатимуть учням початкової школи, як правильно практикувати різні види альтернативного сексу», – каже Андрій Холявка.

На слухання запросили представників науки. Серед них – кандидатка біологічних наук Вікторія Оліферчук. Вона зазначила, що впродовж життя відчувала тиск на істинну науку. Ба більше, за її словами, впродовж останніх 20 років робили все, щоб біологія була ненависною для дітей. Натомість Вікторія Оліферчук запропонувала забрати з програми еволюційне вчення.

«Видавали підручники для шостого класу, які годяться для студентів другого курсу. Біолог або вчений-християнин – це дуже серйозна річ, бо коли сповідуєте християнські цінності, то є тиск, що ви недолугий вчений. Коли міністром була Лілія Гриневич, то я принесла їй 150 сторінок тексту, в яких просила, щоб вона зняла з вступних іспитів з біології еволюційне вчення. У тих 150 аркушах було спростовано еволюцію на науковому рівні», – розповіла біологиня.

Вона додала, що виступає проти закону про цивільні партнерства, бо травму не треба узаконювати. За її словами, науково доведено, що це про травмованих або збочених людей, тому треба акцентувати на науці.

Далі слово надали отцю Ярославу з Православної церкви України. Він наголосив – не треба рвати союз з Богом, бо вже маємо історію про содомію.

«Господь не є толерантним до гріха. Нам нав'язують гендерну політику з дев'яностих років. 80% українців – це християни. В Європі заборонене слово Ісус Христос. В Англії відкрито заборонили слово Різдво на офіційному рівні, бо це пригнічує гідність мусульман. Нас зробили толерантними», – говорить отець.

Він радить подивитися документальне кіно «Перервана подорож» про людей, які змінювали свою орієнтацію, але зрозуміли помилки.

«Люди у фільмі боролися. Вони варті толерантності й поваги. Але коли інтерв'ю дає чоловік з розмальованими нігтями, і його питають, чи він знає, що в гомосексуалістів в основному тисяча сексуальних партнерів, він відповів, що досвіду такого не має, але заздрить. Це ж трагедія. Бо ти вже ніхто й ти не людина. Це ж є аморальні речі. Ми робимо тут чудеса і думаємо що Господь буде мовчати? Содомія! Можемо втратити державу!» – говорить отець Ярослав.

Антон дивиться на свої нігті, пофарбовані у чорний колір. Депутатка Львівської обласної ради Галина Чорна говорить, що дізналася про справжню мету діяльності спільноти ЛГБТ у 2015 році, коли подивилася прес-конференцію російської письменниці та ЛГБТ-активістки Маші Гассен.

«Коли її запитали, яка правдива мета ЛГБТ-спільноти, то вона повідомила, що спільноти борються не за свої права, а щоб зруйнувати інститут сім'ї. Маша тоді відкрила правдиву мету діяльності. Як приклад потреби руйнувати сім'ю вона розказала про свою сім'ю, де п'ятеро дорослих виховують двох дітей», – розповіла депутатка.

null

Доцент Василь Пасічник переконаний, що законопроект про цивільні партнерства суперечить суті й змісту української національної ідеї й несе небезпеку. Особливо, в умовах російсько-української війни.

«Україна є наріжним каменем християнської цивілізації. Прийняття таких законів є спеціальною інформаційною операцією, яка підриває нашу духовно-моральну силу у протистоянні російській агресії. Зараз Україна стоїть перед вибором між Богом і сатаною, між благословенням і прокляттям», – говорить він.

Із сесійної зали починають виходити люди. Обговорення триває приблизно дві години. Один з отців перепрошує, бо мусить залишити обговорення – поспішає на реколекції. Він сподівається, що обговорення переросте в дії й Україна візьме за взірець досвід Польщі.

На обговорення прийшла й вчителька християнської етики та закордонної літератури з Маріуполя Оксана Павлова, яка зараз мешкає у Львові. На її думку, вся освіта залежить від влади, але зараз настав той час, коли треба усунутися й створити всеукраїнську спільноту.

«У 2014 році хтось дуже розумний в Україні сказав, що Путін – це бич божий, бо є нас за що карати. Знаєте, я діагностую наше суспільство по телебаченню. Коли "Танці з зірками", коли починали зі світлої студії, гарні люди, всі танцюють, а перед війною був секс і вакцинація. Мені здавалося, що перед війною було важко дихати. Я дивилася телебачення, і там такі рекламні заставки, наче репортаж з пекла. Це страшно», – говорить жінка.

Модератор Назар Єременко представляє сестру Діогену, яка викладає біоетику й все життя присвятила служінню студентам. Промова монахині переважно стосується контрацепції.

«Державні програми щодо репродуктивного здоров'я нації є контрацептивними. Засоби контрацепції і їхнє використання мають абортивну дію. Це призводить до викиднів, до безплідності. Дуже небезпечне для здоров'я жінки й потомства. Тепер оця фетальна терапія, яка в цивілізованому світі заборонена. А в нас це узаконено. Тобто беруть живу дитину, розбирають на частини й виготовляють стовбурові клітини. Продавали в Росію, в інші країни. Ці стовбурові клітини мають характеристики безмежного розмноження. Їх використовують для омолодження організму і лікування раку. Це шлях вбивства. Ми молимось, щоб депутати навернулися, а якщо вони не змінюватимуться, то Бог має дати нам інших депутатів», – каже сестра Діогена.

За словами монахині, в Україні більше людей мають визнавати й бачити свій блуд. Це потрібно, щоб почати відбудовувати країну.

«На війні платимо життями, а в нас у Львові абортарії, вбивають дітей. Сьогодні! В ту хвилину! То наслідок, бо людина є з моменту запліднення, бо немає різниці між народженою і ненародженою людиною. Треба, щоб всі об'єдналися й усвідомили всі блуди, зробити глибоке покаяння і навернення. І взаємопрощення. Подивіться, що на війні пропагують матюки! Та це жах. Ми маємо бути храмом духа святого. Ну, я не знаю. Треба щось робити. Щоб всі об'єдналися, щоб було телебачення і молитва», – каже в розпачі сестра Діогена.

null

Назар Єременко завершує обговорення. Зазначає, що воно може бути найважливішим заходом, який відбувся у Львівській облраді за весь період роботи усіх скликань: «У ЛОР ми зареєстрували депутатську групу "За християнські цінності". Там, де є духовність, там йде боротьба. Ми вимагатимемо скасування Стамбульської конвенції».

Двоє хлопців не встигають взяти слово. Вони обурюються, бо на початку обговорення їм обіцяли 5 хвилин.

«Ви не модератор! Шановні, ті люди, які під час молитви "Отче наш" не встають і не хрестяться, зараз мають мовчати», – говорить Назар Єременко.

null
Ірина Сех кличе учасників дискусії зробити загальне фото. Опоненти, яким відмовили виступити, обурюються в іншому кінці зали.

Джерело: ZAHID.NET

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews