У Львівському геріатричному пансіонаті пацієнти перебувають в жахливих умовах (ФОТО)

17.04.2023 11:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Уповноважений ВРУ з прав людини заявив про порушення прав підопічних геріатричного пансіонату на охорону здоров’я та медичну допомогу.

Про це Дмитро Лубінець повідомив у своєму телеграм-каналі, передає Хронікерс.

Працівники Офісу Омбудсмана відвідали Львівський геріатричний пансіонат, де виявили численні порушення. Так, підопічні не надають письмову усвідомлену згоду на лікування, а адміністрація закладу не організовує проведення огляду підопічних лікарсько-консультативною комісією, відсутні комплексні заходи з реабілітації та фізіотерапії.

 

Перевірка виявила також недотримання принципу безбар’єрності, доступу до питної води, порушення санітарно-гігієнічних норм, установленої норми житлової площі з розрахунку на одного підопічного.

null

Хворим не забезпечується контроль за зберіганням інсулінових препаратів, не здійснюється фіксація випадків травмування, у зв’язку з чим можливі приховування фактів отримання тілесних ушкоджень підопічними.

Представники Офісу омбудсмена виявили також порушення права підопічних володіти, користуватися і розпоряджатися власними коштами.

“У зв’язку з виявленими порушеннями та недоліками до компетентних органів будуть скеровані відповідні листи та акти реагування” – наголосив Лубінець.

null

 

null

 

null

 

nullт

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews