У Львові встановили півтора десятка наземних пожежних гідрантів

18.04.2023 19:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Кожен гідрант вартістю 45 тис. грн.

Встановлення наземних гідрантів у Львові ініціювали рятувальники. Адже наземні гідранти полегшують доступ надзвичайників до води в разі пожежі. Наразі в місті встановили півтора десятка нових пристроїв.

Про це пише «Суспільне».

Дотепер у Львові користувалися підземними пожежними гідрантами. Та до них часто ускладнюється доступ через припарковані автомобілі, пояснює речник управління ДСНС Львівщини Віталій Туровцев.

Встановлювати наземні гідранти розпочали, аби зменшити час подачі води.

«Якщо ми приїжджаємо на пожежу, спершу потрібно відшукати пожежний гідрант. Якщо на вулиці зима – ми повинні його відкопати від снігу, розчистити, підняти люк. Потім на нього встановити пожежну колонку, до неї під'єднати рукави і аж тоді ми можемо подати воду. Якщо гідрант наземний, то, по-перше, його видно. По-друге, ми зразу рукави під’єднуємо безпосередньо до нього», — каже речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

Закупівлею гідрантів займався «Львівводоканал». На тендері перемогло підприємство з Дніпра, розповідає директор водоканалу Дмитро Ванькович. Вартість одного наземного гідранта в середньому 45 тисяч гривень.

«Ми вже встановили близько півтора десятка таких гідрантів. Намагаємося встановлювати в тих місцях, де вони створюють найменше труднощів для проходження чи проїзду і так далі. За технічний стан гідрантів відповідає водоканал. Там має бути справна запірна арматура та тиск води, який дозволить пожежникам його застосовувати», — каже директор «Львівводоканалу» Дмитро Ванькович.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews