Хотів зігрітися: суд обрав запобіжний захід палію церкви на Сихові

21.04.2023 07:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чоловік пояснив, що не хотів підпалювати двері церкви, а лише хотів зігрітися.

Сихівський районний суд м. Львова обрав запобіжний захід мешканцю Закарпаття, який підпалив храм Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові.

Про це йдеться в матеріалах справи №464/2378/23.

Відомо, що чоловік є уродженцем м. Ужгород, не працює, має незакінчену середню освіту та не має постійного місця проживання. Також він є неодружений, однак має дітей та позбавлений батьківських прав щодо однієї дитини 2020 року народження.

14 квітня близько 02:10 години палій поставив під двері головного входу церкви підпалений верхній одяг, внаслідок чого двері загорілися. Зазначається, що своїми діями чоловік завдав церкві Різдва Пресвятої Богородиці матеріальної шкоди на суму 60 тис. гривень.

Як розповів зловмисник, у Львів він приїхав декілька місяців тому та мав намір жебракуючи заробити кошти. Він пояснив, що не хотів підпалювати двері церкви, але був в алкогольному сп’янінні та хотів зігрітися.

Розглянувши матеріали справи, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 днів до 2 червня 2023 року. Також його можуть звільнити за умови внесення застави у розмірі 214,7 тис. гривень.

Варто нагадати, що вранці 14 квітня у Львові вогнеборці ліквідували загоряння в церкві Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові у Львові. Вогонь знищив двері з тильної сторони будівлі на площі 4 кв. м, а також пошкоджено лакофарбове покриття центральних дверей на площі 1 кв. м. Чоловіку за скоєне загроджує до 10-ти років ув’язнення.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews