Двох львівських митників звільнили через пропуск вантажівки з контрабандою

26.04.2023 19:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська митниця зреагувала на інцидент у пункті пропуску «Угринів», де митники оформили вантажівку з технікою на 1,5 млн доларів як порожню.

У результаті двох посадовців митного поста звільнили з роботи, щодо третьої відкрили дисциплінарне провадження.

«Двох посадових осіб митного поста “Угринів” звільнено з лав Держмитслужби, щодо третьої – порушено дисциплінарне провадження з відстороненням від виконання посадових обовʼязків на час його здійснення», – повідомили у Львівській митниці наступного дня після розголосу інформації про затримання контрабанди.

У Львівській митниці також зазначили, що схему пропуску контабанди через митний пост «Угринів» правоохоронці викрили спільно з працівниками підрозділу внутрішньої безпеки Держмитслужби. Вантажівка, яку пропустили працівники митниці, без декларування перевозила понад 5700 одиниць нової техніки Apple та інших відомих торгових марок.

Під час повторного огляду правоохоронці виявили у вантажівці телефони, ноутбуки, планшети, годинники, навушники Apple та інших торгових марок. За цим фактом склали протокол про порушення митних правил за переміщення товарів поза митним контролем (ч. 1 ст. 482 Митного кодексу).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews