Тисячу піддонів краденої гуманітарної допоиоги виявили на Львівщині

26.04.2023 23:58   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Десятки вантажівок, тисячі піддонів: на Львівщині виявили підпільні склади заповнені гуманітаркою.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький.

За словами Козицького, минулого тижня на території Львівської області детективи територіального управління БЕБ виявили складські приміщення, площею 1600 кв. м, заповнені товарами, які мають ознаки гуманітарних вантажів. Серед них – харчі, дитячі товари, постільна білизна, ковдри, засоби гігієни, побутова хімія, одяг. Досі тривають слідчі дії. 

"Уже зараз можемо говорити про достатньо великий розмах ділків, бо, щоб завезти цей вантаж, знадобилося кілька десятків вантажівок. А це тисячі піддонів! Детективи БЕБ встановлюють коло осіб, які можуть бути причетними до незаконної оборудки. 

 

Львівська ОВА буде максимально сприяти у розслідуванні цієї справи. Таке безчинство в умовах війни можна порівняти із диверсією проти свого народу та країни. Винних слід притягнути до відповідальності і вони мають понести покарання якнайшвидше",- наголосив Козицький.

Як повідомив під час брифінгу у Львівській обласній військовій адміністрації в.о. керівника Територіального управління БЕБ у Львівській області Валерій Тацієнко., товар виявлено в нежитловому приміщенні у п’ятницю, 21 квітня. 

Валерій Тацієнко розповів, що детективи БЕБ отримали дозвіл суду на обшук приміщення, відтак слідчі дії тривають вже четверту добу. Працівники БЕБ описують виявлений товар, класифікують його, встановлюють походження. 

«Зараз ми з’ясовуємо як ці товари потрапили на територію України, чому не були розподілені та перевіряємо інформацію про можливий продаж гуманітарної допомоги», – розповів Валерій Тацієнко.  

Детективи БЕБ встановлюють коло осіб, залучених у ввезені та складуванні гуманітарної допомоги. Адже щоб завезти цей вантаж знадобилося приблизно 60 вантажівок-фур та такі переміщення не могли залишитися непомітними. 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews