Правильний напій у спеку: який і як обрати

02.05.2023 17:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Втамувати спрагу у спеку буває складно: пити хочеться знову і знову. А все тому, що обираємо не ті напої. 

Правильним буде обрати справжній натуральний квас живого бродіння – напій, що ним українці століттями з користю гамували спрагу. 

Солодкі газовані напої не зменшують, а стимулюють спрагу

Коли дуже хочеться пити, зазвичай заходимо у найближчу крамницю. Там, буває, піддавшись підказкам засілих у підсвідомості реклам, нерідко купуємо напій, який не може вгамувати спрагу за визначенням. Йдеться насамперед про солодкі газовані напої. Ми з дитинства знаємо, що після солодкого хочеться пити, а в 0,33 л солодкої газованої води – добова норма цукру, у літрі ж такої води – як у 200 грамах меду. Написи «zero sugar» або «sugar free» ситуацію не змінюють: на штучні замінники цукру організм реагує, як на цукор.

Саме він складає всю калорійність солодкої газованої води. Настільки солодку воду було б неможливо пити, якби виробники не додавали в неї лимонну кислоту, яка як підсилювач смаку збільшує бажання пити.

У результаті людина випиває більше, ніж потрібно, а невдовзі знову відчуває спрагу. Так коло замикається. П’ючи постійно солодкі газовані напої, легко завдати значної шкоди своєму здоров’ю. На етикетках таких напоїв натуральних складників обмаль, тоді як синтетичних ароматизаторів, підсолоджувачів, консервантів, барвників у складі солодких газованих напоїв – безліч.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews