Фірма, яка займається вивозом сміття у Львові, належить росіянину?

03.05.2023 10:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Депутат ЛМР Юрій Мартинюк заявив, що одна з компаній, що вивозять сміття зі Львова, може належати росіянину або колишньому громадянину РФ.

Як повідомляє Tvoemisto.tv заява депутата Львівської міської ради Юрія Мартинюка про те, що одна з компаній, що вивозять сміття зі Львова, може належати росіянину або колишньому громадянину рф, частково підтвердилась.

Вперше про те, що у ТОВ «Санком-Львів» серед кінцевих бенефіціарів є громадянин рф, розповіли «Наші гроші. Львів» у лютому 2016 р. Компанія надала документи, в яких була інформація про наявність громадянства рф у кінцевого бенефіціара Вячеслава Димонта для участі у тендері Яворівської КЕЧ.

null

Витяг, який Tvoemisto.tv отримало з Єдиного державного реєстру, підтверджує, що, станом на 1 січня 2016 р., Вячеслав Димонт був вписаний до реєстру як громадянин рф. В іншому витязі, станом на 15 вересня 2016 р., поданому до системи Prozorro, Димонт вже зазначений громадянином Угорщини.

null

Як пояснила під час пленарного засідання ЛМР 27 квітня директорка юридичного департаменту ради Гелена Пайонкевич, із законних джерел службовцям міськради не вдалось встановити зв’язку «Санком-Львів» із росією, але міський голова Андрій Садовий скерував звернення до Бюро економічної безпеки, яке визначене уповноваженим органом з таких питань. З попередньої відповіді випливає, що у Бюро вивчають питання причетності засновника компанії до російського бізнесу.

За даними аналітичної системи YouControl, зараз засновниками ТОВ «Санком-Львів» є львів’янин Сергій Естремський (з часткою 34% у статутному капіталі), громадянка Німеччини Євгенія Аюкова (33,99%) та компанія із Сейшельських островів Dillon Systems LTD (32,01%). Кінцевими бенефіціарами компанії зазначені Естремський, Аюкова та Вячеслав Димонт (через Dillon Systems LTD), як громадянин Угорщини, зареєстрований у Будапешті.

У 2022-2023 рр. з ТОВ «Санком-Львів» підписували договори на вивезення відходів міські та обласні комунальні підприємства, державні підприємства та установи, правоохоронні органи, найбільші заклади вищої освіти Львова. Загалом, станом на 2 травня, за даними системи Prozorro, із «Санком-Львів» у 2022-2023 рр. були укладені понад 270 договорів на суму понад 36 млн грн. У 2022 р. компанія отримала близько 106 млн виторгу і 873 тис. грн прибутку.

Однак, Tvoemisto.tv не вдалось знайти дані про те, що Вячеслав Димонт та його компанія Dillon Systems LTD володіють яким-небудь бізнесом у рф.

Джерело: Tvoemisto.tv


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews