Ділянку площею 2,073 га у Брюховичах передали в оренду на 49 років на основі підроблених документів

08.05.2023 13:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Держреєстратор з Белза переписав понад 2 га землі у Брюховичах на основі фальшивок.

Державна реєстраторка Белзької міської ради Наталія Лободинець на підставі підроблених документів внесла до реєстру нерухомості запис про передачу ТОВ «Фонтан» в оренду на 49 років комунальної земельної ділянки площею 2,073 га у Брюховичах. Про це йдеться у розслідуванні "НГЛ".

Як з’ясували НГЛ, документи, номери яких вказані як підстава передачі в оренду, взагалі не стосуються цієї ділянки. У Львівській міськраді повідомили, що договору оренди ділянки на вулиці Смолистій від 25 грудня 1998 року між Брюховицькою селищною радою і ТОВ «Фонтан» нема, а рішення від того ж числа під №359 стосується дозволу на будівництво гробівців на місцевому кладовищі, виданому іншій компанії.

Редакція НГЛ отримала копію цього документу, зробленого із оригіналу в архівному відділі. Ми також запросили й копію протоколу засідання виконкому Брюховицької селищної ради,  – там компанія «Фонтан» теж не згадується.

Цікаво, що перед тим Львівська міська рада надала НГЛ копію цього ж рішення №359, але зробленого «з других примірників» у департаменті міської агломерації ЛМР (отримані, ймовірно, від Брюховицької селищної ради). Але там вже йшлося про виділення «Фонтану» ділянки у довгострокове користування. Документ не містить усіх підписів і, очевидно, є підробкою.

null

Наталія Лободинець внесла зміни у реєстр нерухомості 30 листопада 2022 року, але вона – не єдиний реєстратор, яка внесла до реєстру запис про «підроблену оренду». Незадовго до цього, на початку листопада 2022 року, подібний запис вже скасовував Мін’юст. Так, у 2021 році державний реєстратор Жирівської сільради Назар-Павло Павлишин зареєстрував цю ж ділянку у тимчасовому довгостроковому користуванні строком на 49 років за ТОВ «Фонтан».

Підставами для такого запису в реєстрі нерухомості стали не лише вказані вище документи, а ще й рішення №356 від 1999 року. Але згідно з копією документу, отриманою нами в архівному відділі ЛМР, – це затвердження цілодобового графіку роботи гриль-бару в Брюховичах.

null

Цей запис в реєстрі Мін’юст не лише скасував, а й анулював доступ реєстратору до реєстру. Варто зауважити, що державні реєстратори не обмежені територіально у своїй діяльності, тому будь-який держреєстратор може вносити зміни стосовно будь-якого об’єкта у країні.

ТОВ «Фонтан» належить 26-річній Роксолані Завадській, доньці Андрія Завадського, причетного до кількох незаконних забудов у Брюховичах. Останній скандал стосується масштабної забудови навколо водойми в Брюховичах, яке здійснила цивільна дружина Андрія Завадського Альбіна Савчук. Після того, як Львівська міськрада через Мін’юст скасувала всі рішення про реєстрацію права власності на одну із будівель біля озера (готель), саме реєстраторка Наталія Лободинець ще раз зареєструвала будівлю готелю. Причому підставою для реєстрації були вказані документи з майбутнього.

Коментар Наталії Лободинець нам отримати не вдалося, у Белзькій міській раді не відповідали на дзвінки. А от власниця ТОВ «Фонтан» Роксолана Завадська повідомила, що не зобов’язана надавати коментарі і від пояснень відмовилась.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews