Мешканці Львівщини намагалися організувати терористичний акт

08.05.2023 13:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Довести справу до завершення не дали так званим "терористам" правоохоронці.

За публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури чотирьох громадян України заочно визнано винними у незакінченому замаху на здійснення терористичного акту. про це повідомляє Львівська обласна прокуратура. 

Відомо, що а початку 2014 році мешканець Львівщини підтримував терористичні організації ДНР та ЛНР щодо насильницької зміни меж території та держкордону України. В забороненій соцмережі «Вконтакті» чоловік налагодив спілкування з іншими обвинуваченими, які поділяли його погляди і були проросійськи налаштовані.

Згодом фігуранти, за попередньою змовою, спланували вчинити терористичний акт на одній із електропідстанцій області. Чоловіки спільно розробили план дій та ролей. Згідно плану обвинувачені мали встановити на території електропідстанції саморобний радіокерований вибуховий пристрій.

Однак, вони свої злочинні дії не довели до кінця, оскільки були затримані. Згодом фігуранти, за попередньою змовою, спланували вчинити терористичний акт на одній із електропідстанцій області. Чоловіки спільно розробили план дій та ролей. Згідно плану обвинувачені мали встановити на території електропідстанції саморобний радіокерований вибуховий пристрій.

Однак, вони свої злочинні дії не довели до кінця, оскільки були затримані правоохоронцями.

Їм призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews