Львівська ОВА передала на передову 100 бойових дронів

10.05.2023 15:41   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В межах проєкту «Вій» фінансують виготовлення дронів, а також навчання операторів та передають пристрої за запитом військових формувань, які виконують місію на найскладніших напрямках. 

На відео ви бачите, як FPV-дрон «камікадзе» знищує ворога в бліндажі. Це бойова одиниця з ескадрильї бойових безпілотників. До такої ескадрильї входять два квадрокоптери Mavic, пульт та 20 дронів-камікадзе.

«Камікадзе» можна застосувати лише раз, все інше – багаторазово. Щоб керувати одним таким механізмом, потрібно троє людей. Оператор бачить все у режимі реального часу. Це також важливо, щоб мати підтвердження, що ескадрилья не атакує цивільні цілі. Такий дрон може досягти мети на відстані до 7 кілометрів. Ефективно працює як проти живої сили противника, так і проти броньованої техніки.

У межах проєкту «Вій» благодійний фонд Козицького уже передав на передову 100 бойових дронів. Ще сотню передали сьогодні. До кінця літа загалом доправлять нашим оборонцям на різних напрямках 1000 дронів. Інвестують у цей проєкт 1 мільйон доларів.

"Фонд Козицького мій батько, Зіновій Козицький, заснував у 2022 році, щоб допомагати нашій армії боронити країну. За цей час фонд ініціював багато проєктів для допомоги військовим і вимушеним переселенцям. За підтримки фонду відомі митці України говорять правду про російсько-українську війну на світовій арені. Лише у забезпечення ЗСУ минулого року фонд інвестував три мільйони доларів. В межах проєкту «Вій» фінансують виготовлення дронів, а також навчання операторів та передають пристрої за запитом військових формувань, які виконують місію на найскладніших напрямках. Після передачі тисячі дронів, наступна ціль – 10 тисяч, щоб кожна українська бригада мала бойові пташки. Вій, персонаж української демонології, перейшов на сторону добра та справедливості і тепер допомагає українській армії суттєво прорідити ряди справжніх демонів, які прийшли до нас із війною", - зазначив голова Львівської ОВА, Максим Козицький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews