У Львові готуються до зведення навчального корпусу школи за технологією 3D-друку

11.05.2023 13:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Будівництво планують завершити у червні цього року.

Будівельний 3D-принтер доставили на майданчик. Про це повідомив гуманітарний фонд «Team4UA», що реалізує пілотний проєкт.

«Восени 2022 року команда фонду ініціювала будівництво та заклала фундамент майбутньої шкільної будівлі. У травні 2023 року у Львів приїхав принтер і ми відновлюємо процес будівництва», — повідомили у фонді.

За допомогою принтера створять будівлю для молодших класів школи, розраховану на 100 першокласників. Її площа становитиме 506,5 м кв. Навчальний корпус матиме один поверх, де будуть розміщені класні кімнати, учительська, вбиральні та хол з інклюзивним простором.

Очікується, що будівництво триватиме чотири - п'ять тижнів і завершиться в червні цього року. Відкрити навчальний корпус планують у 2024 році.

Уточнимо, будівництво першого в Україні навчального закладу з допомогою технології 3D-друку є пілотним проєктом програми HIVE з відбудови знищеної під час повномасштабного російського вторгнення інфраструктури України.

«Зруйновані школи та інші освітні заклади позбавляють молоде покоління можливості здобути якісну освіту, що може мати негативний вплив на їхнє майбутнє та майбутнє держави. Інноваційні рішення допоможуть подолати цю проблему вже зараз, у рази швидше й ефективніше», — зазначив засновник і голова гуманітарного фонду Team4UA Жан-Крістоф Боні в коментарі «Інтерфакс-Україна».

Ініціаторами пілотного проєкту виступив гуманітарний фонд Team4UA за підтримки міжнародного технологічного гуманітарного фонду Humanitarian Innovative Technologies (HIT) у партнерстві з Львівською міською радою.

Також команда Team4UA планує створити в Україні тренінговий центр з будівельними 3D-принтерами, де українських фахівців будуть навчати відновлювати інфраструктуру України за допомогою нових технологій.

За даними Міністерства освіти і науки України, в результаті повномасштабного вторгнення в Україні налічується понад дві тисячі пошкоджених і 277 повністю зруйнованих шкіл.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews