На Львівщині псевдопродавці меду задушили 80-річну жінку

15.05.2023 13:36   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Прокуратура довела вину 27-річних  Олександра Шанко та Іванни Гавдьо.

У Дрогобичі винесли вирок двом злочинцям, які під приводом продажу меду проникли до літньої жінки додому, там її обікрали та вбили. Вбивство сталося взимку минулого року, розслідування вбивство тривало понад рік, а 12 травня стало відомо, що вина вбивць доведена і вони сидітимуть у тюрмі.

Засуджені чоловік та жінка. Обом по 27 років. Це – Іванна Гавдьо та Олександр Шанко. Жінка мешканка Борислава, яка вже мала проблеми з законом і була засуджена за крадіжку. Її спільник родом з Харківщини, який тимчасово проживає на Львівщині.

З матеріалів справи відомо, що саме Іванна Гавдьо подала ідею нібито продавати мед, а насправді обкрадати будинки. 23 січня минулого року вони з Олександром Шанко змовилися і вирішили обікрасти 80-річну самотню пенсіонерку. З банками меду вони пішли до неї додому.

Літня мешканка Стебника впустили до хати псевдопродавців. Поки Олександр розповідав жінці про мед, Іванна нишпорила по хаті, вона знайшла 780 грн і втекла, залишивши свого спільника самого. Олександр же вирішив приховати сліди злочину.

«Взяв у руки рушник і засунув його в рот потерпілій. Після чого обмотав довкола шиї светр жовтого кольору, зав'язав його і таким чином перекрив потерпілій доступ повітря до дихальних шляхів, чим спричинив смерть», – йдеться у матеріалах справи.

Після вбивства Олександр Шанко вирішив ще раз сам понишпорити у будинку в пошуках цінних речей. Він знайшов у закутках сховане золото – сережки, ланцюжок, медальйони та гроші. Злочинець також прихопив телефон пенсіонерки й втік. Вартість вкрадених Олександром Шанко речей – 24 тис. грн. На суді він розповів, що гроші потратив відразу, навіть купив собі інсулін.

Злочинців затримали за кілька днів після вбивства. Слідство тривало понад рік. І 9 травня колегія суддів Дрогобицького міськрайонного суду винесла злочинцям вирок. За вбивство Олександр Шанко проведе у в'язниці 14 років, а Іванну Гавдьо судили лише за розбій, вона отримала 8 років ув'язнення. Додамо, що цей вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews