У Львівській області вартість гектара сільськогосподарської землі зросла майже на 100 тис. грн

17.05.2023 11:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Земельні ділянки дорожчають навіть попри війну.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, передає “Укрінформ”.

Заступник міністра розповів, що на українському ринку землі спостерігається зростання вартості ділянок навіть в умовах повномасштабного вторгнення. Зокрема, за даними Мінагрополітики, у Львівській області станом на початок травня середня вартість одного гектара сільськогосподарської землі становить 162 тис. грн, тоді як на момент відкриття ринку вона становила 51 тис. грн.

“Навіть, якщо придбати фактор інфляції. Ми бачимо, навіть в умовних одиницях зростання (цін) продовжується. Але в регіонах, які знаходяться близько до бойових дій, такого зростання немає”, – зауважив Башлик.

Крім того, за словами міністра, за січень-квітень 2023 року у загальному в Україні на ринку землі відбулось 13 тисяч угод купівлі-продажу землі сільськогосподарського призначення.

“Фактично за 4 місяці 2023 року ми маємо 13 тисяч угод купівлі-продажу (на ринку землі). При цьому ціна в середньому зросла на 20%”, – сказав він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews