Уламки дрона пошкодили об'єкт енергетичної інфраструктури на Львівщині

19.05.2023 12:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У ніч на 19 травня Росія вчергове завдала удару по Україні ракетами та дронами-камікадзе.

Як повідомили у Міненерго,  внаслідок нічної атаки дронами-камікадзе, є пошкодження енергетичної інфраструктури. Зокрема, на Львівщині через падіння уламків ударного БпЛА частково знеструмлено 1 населений пункт.

Внаслідок попередніх обстрілів без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. На Київщині через технологічні порушення було відключено понад 20 тис. споживачів, переважну більшість уже заживлено. Загалом за добу енергетикам вдалося повернути світло для 30,4 тисячі споживачів, зокрема й у прифронтових областях. Також відновлено роботу міждержавної лінії електропередачі з Угорщиною, яка вимкнулася минулої доби.

Пошкодження були виявлені на території Угорщини, ліквідацію порушень провели угорські енергетики. Експорт до Молдови становить від 11 до 129 МВт, до Польщі - від 95 до 195 МВт. Він відбувається у період зниженого внутрішнього споживання електроенергії. Імпорту на поточну добу не планується. Триває ремонтна кампанія у межах підготовки до нового опалювального сезону.

Планово ремонтуються як об'єкти генерації, так і мережева інфраструктура. Обмеження для побутових споживачів не застосовуються. Енергетична система працює стабільно.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews