Співробітники Офісу Омбудсмана разом з представниками громадськості відвідали місця несвободи у Тернопільській області (ФОТО)

19.05.2023 15:20   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В більшості установах виявлені порушення прав людини, зокрема щодо: захисту від катування; гідних умов тримання; охорону здоров’я та медичне забезпечення та інші. чисельні порушення правил пожежної безпеки.

Співробітниками Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму разом з Представництвом регіонального відділення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області і представниками громадської організації «Україна без тортур» за підтримки міжнародного фонду «Відродження» продовжується здійснення відвідувань до місць несвободи.

null

 

null

 

null

З метою реалізації функцій національного превентивного механізму з 8 і 9 травня здійснено 10 відвідувань  місць несвободи різної підвідомчості та форми власності у Тернопільській області (м. Бережани – ІТТ № 1, відділ поліції, районний суд, м. Тернопіль – Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області, Апеляційний суд Тернопільської області, м. Почаїв – КНП «Почаївська обласна психоневрологічна лікарня», м. Теребовля – Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр, м. Чортків – ДУ «Чортківська установа виконання покарань (№ 26)», Кременецька громада – Відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування).

Група НПМ відвідала місця несвободи, в яких чітко дотримані права людини та громадянина. Проте в більшості установах виявлені порушення прав людини, зокрема щодо:

  • захисту від катування;
  • гідних умов тримання;
  • охорону здоров’я та медичне забезпечення та інші.
  • чисельні порушення правил пожежної безпеки.

Позитивним прикладом додержання прав людини є Тернопільський апеляційний суд, в якому забезпечені усі умови для маломобільних груп населення, приміщення суду облаштовані згідно з вимогами чинного законодавства, наявне укриття на випадок повітряної тривоги, інформаційні стенди відповідають встановленим нормам.

За результатами проведених відвідувань готуються відповідні акти реагування, які будуть направлені до компетентних органів.

null

 

 

null

 

null

 

У разі порушення прав людини і громадянина можна звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua ;
  • на гарячу лінію: 0800501720.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews