На Львівщині комунальники поділили ремонт вулиць на користь матері своєї працівниці

19.05.2023 23:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Це комунальне підприємство підписало 55 договорів на ремонт вулиць в місті з підприємицею загалом на 8,2 млн грн.

Як йдеться у матеріалі "НГЛ", Львівська громадська організація «Центр громадського моніторингу та досліджень» скерувала уже три звернення до Державної аудиторської служби щодо ймовірного поділу предмету закупівлі з метою уникнення процедури відкритих торгів самбірським комунальним підприємством «Об’єднане».

Це комунальне підприємство підписало 55 договорів на ремонт вулиць в місті з підприємицею Оксаною Данько загалом на 8,2 млн грн. При цьому усі закупівлі провели без конкурсу, за прямими договорами, оскільки сума кожного не перевищує 200 тис. грн. НГЛ вже розповідали про успіхи Оксани Данько у листопаді, але на той момент укладених угод було тільки 28. Вона зареєструвалась як ФОП лише 3 листопада 2022 року, якраз незадовго до укладення перших угод.

Тоді вибір підрядника керівник КП «Об’єднане» Євген Квас пояснив тим, що на ринку є багато непорядних компаній, які не виконують умови договору. А от Оксана Данько – місцева самбірська підприємиця, в якої є потрібна матеріально-технічна база, тому підряди віддали їй. Але завдяки публікації LMN стало відомо, що Оксана Данько є матір’ю Тетяни Дунь, яка працює в КП «Об’єднане». Вона також, за даними YouControl, зареєстрована підприємицею півтора роки, і є власницею ПП «Бест ВВЯ».

Як встановив «Центр громадського моніторингу та досліджень», КП «Об’єднане» Самбірської міськради уклало 10 договорів   на відновлювальні роботи та експлуатацію вулиці Шпитальної вартістю понад 1,5 млн грн, а тому імовірно здійснив розподіл предмету закупівлі, щоб не проводити торги. Так само дві угоди уклали на відновлювальні роботи та експлуатацію вулиці Купилева на майже 377 тис. грн та чотири угоди стосовно вулиці Филипчака вартістю понад 522 тис. грн. Щодо останньої вулиці, то замовник розірвав договори, однак по трьох з чотирьох закупівель провели оплату від 80 до 97% від суми укладених угод.

Редакція намагалась отримати коментар КП «Об’єднане», але всі знайдені номери підприємства, в тому числі на сайті Самбірської міськради, виявились недійсними. Мобільний керівника КП не відповідав. Так само ми не змогли додзвонитись і до Тетяни Дунь.

Якщо Державна аудиторська служба підтвердить порушення щодо поділу предмету закупівлі, то комунальникам загрожує штраф за статтею 164-14 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення законодавства про закупівлі).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews