Дуже хотіли за кордон: двоє молодиків пропонували хабар львівським прикордонникам

24.05.2023 11:36   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У пунктах пропуску «Шегині» та «Рава-руська», що на Львівщині чоловіки шляхом підкупу намагалися незаконно перетнути державний кордон.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Увечері 23 травня намагався перетнути незаконно кордону 41-річний чоловік. Для проходження контролю надав паспорт громадянина США. Однак під час перевірки прикордонники встановили, що «іноземець» є громадянином України. Отримавши відмову у перетині кордону він спробував підкупити прикордонників Аби уникнути відповідальності та безперешкодно перетнути кордон, псевдоіноземець надав хабар у розмірі 1 000 доларів. Чоловіка через кордон не пропустили та притягнули до адмінвідповідальності за ч. 1 ст. 204 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

32-річний уродженець Запорізької області під час перетину кордону стверджував, що здійснює супровід інваліда. Однак належних документів, які підтверджують інвалідність його дружини, чоловік для перевірки не надав. Щоб домогтись свого та виїхати за кордон, громадянин запропонував хабар у сумі 500 доларів США.

За цими фактами прикордонники поінформували співробітників Нацполіції. Відповідальність за дані правопорушення передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews