Львівська мерія подала до суду на власний виконком

01.06.2023 13:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Садовий подав до суду на самого себе через рішення, яке він прийняв на виконкомі 2 з половиною роки тому.

Львівська міськрада подала позов до Львівського окружного адміністративного суду проти виконавчого комітету Львівської міськради, який очолює мер Андрій Садовий. Це перший випадок, коли мерія судиться фактично сама з собою.

Про курйозний позов стало відомо з ухвали Львівського окружного адміністративного суду, який призначив слухання справи на 5 червня. Суть позову стосується спроби міськради скасувати рішення, яке у вересні 2020 року одноголосно ухвалили 8 присутніх на засіданні членів виконкому на чолі з мером.

Тепер юристи міськради називають його «очевидно протиправним».

Судячи з відеозапису того засідання виконкому, досі доступному у мережі, питання не викликало великих дискусій. Мер запитав головного архітектора міста Антона Коломєйцева, чи є зауваження з точки зору архітектори і той чітко відповів «ні».

«Воно відповідає здоровому глузду, – додав Андрій Садовий. – Це право людей, якщо вони будують з точки зору архітектури все правильно, тоді зауважень немає».

Втім, через два з половиною роки зауваження з’явилися у самого Андрія Садового.

Одночасно з позовом про скасування рішення виконкому юристи міськради подали заяву з проханням зупинити його дію до завершення судового розгляду, де прямо назвали його незаконним.

«Оскаржене рішення не відповідає вимогам містобудівного законодавства, ДБН, містобудівній документації на місцевому рівні, а також прийняте із порушенням процедури, визначеної Регламентом виконавчого комітету [] містить ознаки очевидної протиправності», – наводить аргументи юристів міськради Львівський окружний адмінсуд.

Міськрада просила зупинити дію рішення виконкому, щоб унеможливити продовження будівництва, яке ТОВ «СВ», згідно з наданим дозволом, веде впритул до поліклініки міської клінічної лікарні імені Князя Лева. Проте Львівський окружний адмінсуд відмовив у такому проханні, визнавши його неспівмірним для забезпечення позову.

У Львівській міськраді не змогли оперативно відповісти на запит НГЛ про причини позову до суду, адже раніше виконком безпосередньо скасовував деякі власні рішення.

Засновниками ТОВ «СВ» є брати Володимир Тістик та Ярослав Тістик, раніше вони були депутатами від ВО «Свобода» у міськраді і облраді відповідно. Ярослав Тістик відмовився коментувати позов міськради.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews