Львів приєднався до Пакту вільних міст

05.06.2023 20:50   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Церемонія підписання договору відбулася у Варшаві.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«Львів приєднався до альянсу Пакт вільних міст. Тут вже є Варшава, Прага, Лондон, Берлін та ще 30 європейських міст, тепер разом зі Львовом. Для чого це? Така співпраця робить нас сильнішими», - зазначив Садовий.

Водночас мер Львова повідомив, що Варшава виділила і вже перерахувала 2 мільйони злотих для центру реабілітації «Незламні». Тепер у Національному реабілітаційному центрі з’явиться поверх Варшави.

 

Відомо, що Пакт вільних міст – це відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави.

Згідно з ним, європейські міста співпрацюють у захисті демократії, у боротьбі з корупцією та популізмом, захисті місцевого самоврядування й побудові ефективної взаємодії із національними урядами. А також реалізовують спільні ініціативи та проєкти, адаптовані до потреб окремих міст.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews