Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

На Львівщині вчитель кермував мотоциклом напідпитку

09.06.2023 09:58   Джерело: LvNews
Автор : Іванна Капустянська

Турківський районний суд Львівщини визнав винним у нетверезій їзді вчителя сільської школи Михайла Павлечка, якого поліція зупинили із перевищеною у 12 разів нормою алкоголю.

Його оштрафували на 17 тис. грн та позбавили водійських прав на один рік.

Як вказано у постанові суду, вчитель історії та правознавства Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів 10 травня керував мотоциклом Viper Active у Турці у стані алкогольного сп’яніння.

Водій погодився пройти перевірку на алкотестері, яка показала 2,5 проміле (при нормі 0,2). У суді водій не визнав свою провину та заявив, що не їхав на мотоциклі, а котив його до майстра.

Під час судового засідання переглянули відео з місця події, на якому видно, що чоловік керував мотоциклом, він погодився пройти перевірку на драгері, яка показала результат – 2,5 проміле алкоголю.

Водій не був згідний з результатом перевірки, але на пропозицію поліцейського пройти огляд у медзакладі відмовився.

Після огляду судом відеозапису з місця події, водій пояснив, що усвідомлює, що вчинив неправомірно, зробив для себе правильні висновки і в майбутньому не буде вчиняти подібного. Просив не позбавляти його права керування транспортними засобами.

Справу розглянула суддя Оксана Кшик, яка визнала Михайла Павлечка винним у нетверезій їзді та оштрафувала на 17 тис. грн з позбавленням водійських прав на рік.

На постанову ще може бути подана апеляція.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews