На Львівщині слідкуватимуть за наслідками повені у Східниці, щоб попередити спалахи інфекції

11.06.2023 14:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівський обласний лабораторний центр та ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області посилять нагляд за санітарно-епідеміологічною ситуацією.

На Львівщині посилять нагляд за санітарно-епідеміологічною ситуацією в населених пунктах, які затопило.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький за підсумками засідання ТЕБ і НС.

Львівський обласний лабораторний центр та Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області посилять нагляд за санітарно-епідеміологічною ситуацією в населених пунктах, які постраждали від наслідків погіршення погодних умов.

На Львівщині внаслідок негоди постраждало декілька сіл Дрогобицького та Стрийського районів.  У селах Підгородці та Урич Стрийського району підмило дорожнє полотно. Також у найбільш небезпечному місці там перекрили рух, проте об’їзд забезпечений.

«Зі заповідника Тустань, де тривав чемпіонат України зі спортивного гірського туризму, рятувальники евакуювали 60 людей», — написав Максим Козицький, очільник Львівської області.

Серед евакуйованих — 44 дитини.

У Східниці Дрогобицького району розтеклася річка Східничанка. Рівень води піднявся на 1,5 м. По всій протяжності річки розмиті береги.

Там затоплено: 

  • 6 вулиць;
  • близько 100 житлових будинків;
  • 10 готелів;
  • 11 магазинів;
  • 15 автомобілів;
  • пошкоджені 5 місцевих мостів.

Із 16 домогосподарств відкачували воду.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews