У Львові 11 людей отруїлися у двох закладах харчування

14.06.2023 08:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

З попередніми діагнозами «гостра кишкова інфекція» та «бактеріальна кишкова інфекція» у львівські лікарні госпіталізували одинадцять людей, з них – двоє дітей. Стан усіх пацієнтів стабільний.

Як поліції Львівщини розповіли, що 12 червня до однієї з львівських лікарень з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція» доставили п’ятьох львів’ян – чотирьох дорослих та одну дитину. Виявилось, що вони в різний час харчувались в одному з кафе, розташованому на проспекті Червоної Калини у Львові. Стан пацієнтів стабільний.

Того ж дня у поліцію надійшло ще одне повідомлення від медиків про госпіталізацію шістьох мешканців Львова – п’ятьох дорослих та одну дитину з попереднім діагнозом «бактеріальна кишкова інфекція». Стан пацієнтів стабільний. Вони вживали їжу під час банкету в одному з львівських ресторанів.

За цими фактами слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання – штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Встановлюються обставини подій, призначені експертизи, проводяться досудові розслідування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews