На Львівщині підприємець експлуатував дітей для роботи на сміттєзвалищі (ФОТО)

16.06.2023 10:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За це підозрюваний відповідатиме перед законом.

Поліція і фахівці управління Держпраці виявили на Львівщині підприємця сміттєпереробної галузі, у якого незаконно – без оформлення трудових відносин – працювали неповнолітні. Про це повідомляє прес-служба Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Тепер справою займається поліція – за ст. 150 ККУ. Санкція статті за використання праці дітей на шкідливому виробництві передбачає позбавлення волі на термін від двох до п’яти років.

В управлінні Держпраці також нагадують, що ст. 11 закону України «Про охорону праці» заборонено застосування праці неповнолітніх, тобто осіб до 18 років, на важких роботах і на роботах зі шкідливими умовами праці, на підземних роботах, залучати до нічних, надурочних робіт та робіт у вихідні дні.

Відповідно до статті 3 Конвенції про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці №182, примусова чи обов’язкова праця належить до однієї з найгірших форм дитячої праці. Стаття 43 Конституції України забороняє використання примусової праці та використання праці неповнолітніх на небезпечних для їхнього здоров’я роботах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews