На Львівщині палац продали з аукціону за 20 мільйонів

16.06.2023 10:49   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В аукціоні взяли участь п’ять компаній, а переможцем зі ставкою 20 млн грн (без ПДВ) стало приватне підприємство “Укрпромресурс-2008”. 

Фонд державного майна  14 червня провів аукціон із приватизації санаторію “Розділ” (колишній палац Лянцкоронських), що розташований у селищі Розділ у Львівській області. Про це повідомила пресслужба фонду.

Будівлі санаторію перебувають у занепаді та майже 20 років не використовувалися. Головний корпус санаторію – пам’ятка культури місцевого значення, яка, за даними фонду, потребує значних інвестицій у відновлення.

Переможець аукціону повинен підписати договір про охорону культурної спадщини та зберегти її історичний вигляд.

Як пише “Ліга.нет”, власником і керівником Укрпромресурс-2008 є Сергій Швиренко, основний вид діяльності компанії – гуртова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Йому також належать ТОВ “Юрейн” (гуртова торгівля продуктами) і ТОВ “Буський райагробуд плюс” (гуртова торгівля деревиною, будівництво).

Колишній палац Жевуських-Лянцкоронських у Роздолі був закладений у 1740 році. Після Другої світової війни у палаці влаштували санаторій “Розділ”, який пізніше увійшов до системи Укрпрофоздоровниці.

У 2004 році його продали київському ТзОВ “Мережа відпочинку” за 467 000 грн, але відновити роботу санаторію так і не вдалося. У 2015-2017 роках держава через суд повернула санаторій у державну власність.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews