Земельну ділянку лісу в Брюховичах вартістю 12 млн грн вилучено з приватної власності

21.06.2023 12:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Такою з ухвала Верховного суду.

Верховний Суд підтримав касаційну скаргу прокуратури та повернув у державну власність землю лісового фонду в Брюховичах біля Львова вартістю 12,4 млн грн. Йдеться про ділянку 0,5 га на вул. Ряснянській, яку незаконно передала в приватну власність Брюховицька селищна рада.

«Встановлено, що Брюховецька селищна рада видала протиправне рішення, яким вказана ділянка була передана у приватну власність. Згодом зазначена ділянка декілька разів перепродавалась, в тому числі відповідачці у цій справі», – повідомили в обласній прокуратурі в середу, 21 червня.

Далі власниця поділила спірну ділянку і на підставі договору дарування подарувала землю у спільну часткову власність двом своїм родичам.

Прокуратура звернулася до суду, оскільки ділянка належала до земель лісового фонду і не могла вибути із державної власності.

Суд першої інстанції, а згодом Львівський апеляційний суд у задоволені позову відмовили. Натомість Верховний Суд скасував попередні рішення судів та задоволив позов прокуратури про повернення землі в державну власність.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews