У центрі Львова СБУ затримала рекетирів, які вимагали 2 тисячі євро неіснуючого боргу

26.06.2023 13:50   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

СБУ затримала лідера угрупування під час отримання чергової виплати.

У результаті спецоперації на Львівщині нейтралізовано діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників, що тероризували і намагались тримати в страху місцевих жителів.
 
Зловмисники займались вимаганням грошей за неіснуючі борги або через штучно створені конфліктні ситуації.
 
У разі незгоди платити «данину» – погрожували потерпілим застосуванням насилля та фізичною розправою. Серед громадян, у яких фігуранти намагалися «вибити» гроші були й щойно мобілізовані до лав українського війська.
 
Злочинні дії угруповання призводили до розхитування суспільно-політичної обстановки і загострення криміногенної ситуації в західному регіоні.
Зокрема, задокументовано, що зловмисники вимагали від одного з військових щомісячно сплачувати їм 2 тис. дол. за вигадану «заборгованість».
 
Співробітники СБУ затримали лідера злочинного угруповання під час отримання чергового «траншу» данини - 40 тисяч гривень.
 
Встановлено, що кримінальник спрямовував гроші на поповнення злочинної «каси», яку контролювали «злодії в законі». При обшуку в його помешканні виявлено 350 тис. дол., які можливо належать до так званого «общаку».
 
Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану).
 
За матеріалами СБУ, суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews