У Львові медики допомогли 28-річному бійцю з уламком міни у мозку

29.06.2023 20:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Спеціалісти Національного реабілітаційного Центру “Незламні” допомогли відновитися бійцю, якому уламок міни влучив в голову, застряг в лівій півкулі мозку та паралізував тіло.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

28-річний Роман Ковалюк родом зі Львова. У перші дні повномасштабного вторгнення пішов до лав ЗСУ. Служив на Донецькому напрямку, де і отримав важке поранення.

Тієї ночі Роман з побратимом мали заступати на бойове чергування. Дорогою до окопу товариш наступив на міну, уламки якої потрапили воїну у голову. Його врятували побратими, коли вирушили на пошуки двох бійців, які не заступили на чергування і чомусь не виходять на зв’язок.

Побратими відвезли Романа до найближчого стабілізаційного пункту. Там йому надали першу допомогу і терміново відправили на Дніпро – у важкому стані, з уламком міни в голові. Дніпровські хірурги видалили осколки та множинні кісткові уламки, а також закрили тканинний дефект черепа.

“Після операції Романа доправляють на Київ. У столичний шпиталь до важко пораненого бійця приїжджає мама. Син на апараті штучної вентиляції легень. Прогнози лікарів невтішні. Шансів на те, що виживе, практично немає. Але! Роман раптово приходить до тями і виборює своє життя в смерті. Однак, все ще паралізований і не говорить. Опісля стабілізації стану – захисника направляють до Львова”, – йдеться у дописі.

Впродовж п’яти місяців із захисником працювала команда спеціалістів з реабілітації: фізичні та ерготерапевти, логопеди. Сьогодні Роман розмовляє та ходить.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews