Справу про вбивство людини Львівський суд розглядав 22 роки

30.06.2023 11:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вбивство сталося у 2001 році.

Жовківський районний суд Львівської області виніс вирок уродженцю Червонограду, який вбив людину у далекому 2001 році під час конфлікту в диско-барі «Чарлі».

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Встановлено, що 27 грудня 2001 року обвинувачений безпідставно влаштував конфлікт з двома відвідувачами закладу та бійку з одним із них. Після цього, перебуваючи поруч з розважальним закладом, він продовжив бійку з чоловіками, а згодом вистрілив 5 разів з пістолета у потерпілого, який у результаті отриманих поранень помер на місці.

Своєю чергою обвинувачений повністю заперечив свою вину, розповівши власну версію подій. Як він стверджував, того вечора він прийшов до диско-бару «Чарлі» зі своєю дівчиною. Там перебувало декілька осіб, в тому числі дуже п’яні два чоловіки. Вони поводили себе дуже зухвало та грубо спілкувались з персоналом закладу. Згодом, за межами закладу, ці двоє чоловіків напали на нього, один з них розмахував ножем, яким вдарив у районі живота.

Під час бійки хтось кричав «стріляй», «вали його». Він був шокований від того, що відбувалося, «все було якось на автоматі». Пролунали постріли. У кого був пістолет йому не відомо, однак він пістолета не мав. Після цього він втратив пам`ять та більше нічого не пригадує.

Останнє, що пам’ятає, як він наздогнав свою дівчину та пішов з нею додому. Наступного дня він поїхав в Київ тому, що мав там роботу.

Тим часом свідок розповів суду, що у той вечір він зі своїм другом сидів за барною стійкою в диско-барі «Чарлі». Близько другої години ночі бармен повідомила, що бар зачиняється, попросила розрахуватися і покинути приміщення. Він, розрахувавшись, взяв свого друга, який погано почувався та засинав, під руки, і почав виводити його з диско-бару. Але вони не вийшли з закладу, оскільки, лише відійшовши від барної стійки, і ще бувши в приміщенні бару,  його друг присів на стілець, мотивуючи це тим, що хоче ще трошки посидіти та попросив почекати.

В цей час у барі залишались декілька осіб, серед котрих і обвинувачений, який у цей час вчинив бійку з одним із відвідувачів. Поки він сидів поруч із другом, до них підійшов зловмисник та влаштував з ним бійку без пояснення причин.

Уже за межами закладу конфлікт продовжився. Обвинувачений вчинив бійку з потерпілим, під час якої пролунали постріли.  Після цього він почав втікати від чоловіка, який його переслідував тримаючи в руках зброю. Він оббіг чотирьох під`їзний будинок, що був першим біля диско-бару і повернувся туди, де був його друг. Побачивши, що той лежить, він підбіг до нього, поклав йому шапку під голову, взяв його на руки та почав проводити реанімаційні дії, штучне дихання. Так його друг зробив свої останні подихи в нього на руках. Він зрозумів, що той помер. Після цього чоловік побіг у протилежну сторону. Збоку кінотеатру був цілодобовий кіоск. Він прибіг до продавця із проханням, щоб вона негайно викликала міліцію і швидку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews