На Львівщині судитимуть військовослужбовця за ДТП, в якій загинули 5 людей

02.07.2023 09:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

ДБР завершило розслідування щодо військовослужбовця, який у Бродах скоїв смертельне ДТП під час руху військової колони.

Про це йдеться на сайті Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що обвинувальний акт направлено до суду. У вересні 2022 року під час руху територією Львівської області військовий проігнорував червоне світло світлофора та наїхав на легковий автомобіль.

Тоді загинуло п’ять осіб, у тому числі одна дитина. Тяжкі тілесні ушкодження отримала ще одна неповнолітня, а інша — середньої тяжкості. Ще один пасажир отримав ушкодження середньої тяжкості.

“Військовослужбовець обвинувачується у порушенні правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження або загибель потерпілого (ч. 2 ст. 415 КК України)”, – йдеться у повідомленні. Санкція статті передбачає покарання — до 10 років позбавлення волі.

Також слідчими встановлена неналежна організація руху військової техніки начальником служби Західного регіонального управління Державної прикордонної служби.

Він не забезпечив координацію дій патрульної поліції по маршруту руху техніки з колоною, а також не проконтролював дії водіїв самої колони під час здійснення такого маршу.

Посадовець підозрюється у недбалому ставленні до військової службової, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України).

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews